Week 3 in Mexico!!!!
Maandag ben ik mij gaan inschrijven in de nieuwe school!! :D
Ik was heekk blij dat Manuel mee was, want alleen had ik me echt niet op mijn gemak gevoeld hoor!! Iedereen staart u aan alsof je een touristische atractie bent en de jongens fluiten allemaal, maar dat word ik stilletjes aan wel gewoon!! :p
Ik mocht maandag wel nog niet naar school omdat geen uniform had, maar ben wel al naar mijn klas gaan kijken! :) ik zit in de klas met mijn vriend uit Duitsland, dat is wel super!! Zeker nu, 1 week later realliseer ik mij hoe super dat is, want de lessen zijn echt enorm saai!! :p
Ik zit in een klas, met als richting informatica. Nu verstaan jullie zeker waarom het saai is en zeker in spaans, niets te verstaan!! :p
Wiskunde is hier echt niet moeilijk, ik zie nu limieten en bij geschiedenis leer ik over WOI en WOII, maar ze zitten er vaak compleet naast met data en namen!! :p
Mijn klasgenoten en de andere leerlingen zijn echt wel heel vriendelijk, want in de speeltijd of vrije uren komen ze spontaan met je praten!! :p
ja school is hier wel zooooooooooooo anders!!
Het begint om7u of 8u en eindigt om 13u of 14u, soms zitten daartussen wel uren dat we geen les hebben en soms hebben we ook de hele dag geen les omdat de leerkracht niet komt opdagen! :P
Mijn eerste dag ben ik al vroeger weggegaan, omdat de leerkracht van de twee laatste uren niet kwam opdagen, terwijl we hem net voordien wel in de school zagen. :D
Ja het is hier wel vaker een zotte boel!! :p
Donderdag moest ik niet naar school, want we gingen met afs naar de oficina de inmigracion in salina-cruz, voor onze visa!! Maar helaas reden we anderhalf uur voor niets. Blijkbaar is heel het systeem hier veranderd en afs werkt hier nogal traag en wist daar dus niets vanaf! Het probleem is dat we na aankomst in Mexico slechts 30 dagen hebben om ons visum te verlengen, wat betekent dat we nog maar 10 dagen hebben om alle extra papieren in orde te brengen! :S
En afs heeft er nog steeds niets voor gedaan, terwijl de dagen voorbij vliegen. :S
Vrijdag had ik geen school en heb ik lekker liggen luieren en 's avonds ben ik met mijn familie en vrienden uit geweest in Salina-cruz, dat was echt wel lachen!! :p
We waren thuis om 5u30 's ochtends!! :p
De volgende dag hebben ik en Andrea de hele dag in bed gelegen en naar afleveringen van de serie 'glee' gekeken! :p 's Avonds hebben we twee films gekeken en dan ben ik in slaap gevallen, door al het luieren was ik vandaag(zondag) al om 8u wakker!! :p
Morgen school, niet zoveel zin, maar goed voor mijn Spaans!! :D
Normaal gezien heb ik in mn school enkel de 16e vrij, omdat de 15e independence day is!! :) Maar dit jaar is viert Mexico zijn 200 jaar onafhankelijkheid en zijn het echt gigantische feesten bijna heel de week en mijn mama heeft gezegd dat ik woesdag en vrijdag ook niet naar school moet! :p
Binnen een weekje schrijf ik een nieuw bericht met meer nieuws over de traditionele feesten en hopelijk meer foto's!!! :D